Le Couvent ligt iets hoger op de heuvel aan de rand van Milhars met mooi uitzicht op de vallei, het dorp met Chateau en de kerktoren. Het dorpje zelf ligt aan de D600, precies in het midden tussen de prachtige historische plaatsjes Saint-Antonin Noble Val (grote zondagmarkt) en Cordes sur Ciel ('Les Plus Beaux Villages de France').

Vanuit het dorp is er een weg die u direct het beschermde natuurpark "Foret de Grésigne' in leidt met veel bosgebied, vergezichten, ruige gorges en het authentieke dorp Vaour. In de omgeving bieden de vele middeleeuwse bastidedorpjes zoals Bruniquel, Penne, Puycelsi, Castelnau-de-Montmiral u mooie uitstapjes of naar grotere plaatsen als Gaillac of Albi met de wereldberoemde Cathedrale Saint-Cécile (UNESCO erfgoed), het museum van de bekende schilder Toulouse-Lautrec en allerlei verdere bezienswaardigheden en benodigde faciliteiten.

De “rode” stad Toulouse (de stenen waarmee in Toulouse gebouwd werd zijn roodkleurig, des briques Toulousaines) is zeer de moeite waard; schitterend gelegen aan de Garonne en heeft prachtige pleinen, kerken, musea, restaurants en levendige studentenwijkjes. Er zijn universiteiten, een conservatorium en een kunstacademie.

 

Cordes-sur-Ciel

Gaillac

Albi

Puycelsi

Saint Antonin-Noble-Val

Albi - Cathédrale Sainte-Cécile

Toulouse - Place du Capitole